Standarder for solcelleledninger

Ren ny energi, som solcelle- og vindkraft, er ettertraktet globalt på grunn av dens lave kostnader og grønne.I prosessen med PV-kraftverkkomponenter kreves det spesielle PV-kabler for å koble til PV-komponenter.Etter år med utvikling har det innenlandske solcellekraftverksmarkedet med suksess stått for mer enn 40% av verdens solcellekraftproduksjon.Så hvilke typer PV-linjer brukes vanligvis?Xiaobian sorterte nøye ut gjeldende PV-kabelstandarder og vanlige modeller rundt om i verden.

For det første må det europeiske markedet bestå TUV-sertifisering.Modellen er pv1-f.spesifikasjonen for denne typen kabel er vanligvis mellom 1,5 og 35 mm2.I tillegg kan den oppgraderte versjonen av h1z2z2-modellen gi sterkere elektrisk ytelse.For det andre må det amerikanske markedet bestå UL-sertifisering.Det fulle engelske navnet på denne sertifiseringen er ulcable.Spesifikasjonene til fotovoltaiske kabler som består UL-sertifisering er vanligvis innenfor området 18-2awg.

Hensikten er å overføre strøm.Forskjellen er at kravene til bruksmiljøet er forskjellige ved overføring av strøm, så materialene og prosessene som utgjør kabelen er forskjellige.

Standarder for solcelleledninger

Vanlige fotovoltaiske kabelmodeller: PV1-F, H1Z2Z2-K, 62930IEC131, etc.
Vanlige vanlige kabelmodeller: RV, BV, BVR, YJV, VV og andre enkjernekabler.

Forskjeller i brukskrav:
1. Ulike merkespenninger
PV-kabel: 600/100V eller 1000/1500V av den nye standarden.
Vanlig kabel: 300/500V eller 450/750V eller 600/1000V (YJV/VV-serien).

2. Ulik tilpasningsevne til omgivelsene
Fotovoltaisk kabel: Det kreves at den er motstandsdyktig mot høy temperatur, kulde, olje, syre, alkali, regn, ultrafiolett, flammehemmende og miljøvern.Den kan brukes i tøft klima med en levetid på mer enn 25 år.

Vanlig kabel: brukes vanligvis til innendørs legging, underjordisk rørlegging og tilkobling av elektrisk utstyr, den har en viss temperatur- og oljemotstand, men kan ikke eksponeres utendørs eller i tøffe omgivelser.Dens levetid er generelt basert på den faktiske situasjonen, uten spesielle krav.

Forskjeller mellom råvarer og prosessteknologi
1. Ulike råvarer
PV-kabel:
Leder: leder av fortinnet kobbertråd.
Isolasjon: tverrbundet polyolefinisolasjon.
Jakke: tverrbundet polyolefinisolasjon.

Felles kabel:
Leder: kobberleder.
Isolasjon: PVC- eller polyetylenisolasjon.
Kappe: PVC-kappe.

2. Ulike prosesseringsteknologier
Fotovoltaisk kabel: den ytre huden har blitt tverrbundet og bestrålt.
Vanlige kabler: gjennomgår vanligvis ikke tverrbindende stråling, og strømkabler i YJV YJY-serien vil bli tverrbundet.

3. Ulike sertifiseringer
PV-kabler krever generelt TUV-sertifisering, mens vanlige kabler generelt krever CCC-sertifisering eller kun utvinningstillatelse.


Innleggstid: 21. november 2022